Terug naar overzicht
Tim Verheyden
Tim Verheyden

Tim Verheyden

Tim Verheyden is reportage-maker bij VRT NWS voor onder meer Pano en Canvas. Hij focust op verhalen over de invloed van technologie op ons als mens en de maatschappij. Voor Pano maakte hij de onthullende reportage over 'Schild & Vrienden' en de driedelige reeks Facebook & ik. In 2019 ontdekt Tim voor VRT NWS dat Google via de Google Home meeluistert naar wat we zeggen. De reportage leidde wereldwijd tot de aanpassing van de privacy voorwaarden van Google. ‘Fake News & Desinformatie’ werd in 2020 onder de aandacht gebracht door Tim, onder meer door de Pano reportage ‘De Perfecte Storm’. In 2021 kwam de Pano reportage over ‘Privacy en ik’ tot stand: Tim onderzoekt in welke mate onze privacy onder druk staat. 

Tim Verheyden verdiende als journalist en presentator zijn sporen bij TV Limburg en daarna bij de Vlaamse Mediamaatschappij als reporter voor het magazine Telefacts. In april 2012 ging hij aan de slag bij de nieuwsdienst van de VRT waar hij voor Het Journaal ging werken en als reportagemaker en presentator van het duidingsprogramma Koppen. Daar maakte hij indruk met de indringende reportage 'Made in Bangladesh' over de werkomstandigheden van textielarbeiders in dit lageloonland.

Tim Verheyden is een getalenteerd presentator en keynote spreker. In oktober 2014 verscheen zijn boek ‘How To Story’ (over storytelling) bij Lannoo Campus.

Wenst u Tim Verheyden te contacteren voor een lezing of keynote? Klik op onderstaande knop voor meer info.

Boek spreker

Referenties

  • "Alles is prima verlopen. Het was een zeer interessante uiteenzetting en Tim doet dat ook op een heel toegankelijke manier. De deelnemers waren heel positief en namen ook actief deel aan de Q&A.

    Heel erg bedankt voor de fijne samenwerking. Ik kijk er alvast naar uit dit in de toekomst te herhalen."

    Sara Weerts, Coordinator PXL

Wij hebben de beste spreker voor jou

topspreker.be biedt een ruime keuze en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om jouw boodschap over te brengen.
Contacteer ons