Terug naar overzicht

Preventie van stress en burn-out

Uit verschillende onderzoeken en studies blijkt dat de werkdruk en snelheid van onze hedendaagse arbeidscultuur een nefaste invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid van werknemers. 89% klaagt over stress, 63% over burn-out en 51% over slaapproblemen. Bedrijven en organisaties worden zich tevens bewust van het belang van preventie van stress en burn-out. In deze praktijkgerichte opleiding krijg je vooral praktische informatie mee: welke factoren triggeren stress of burn-out? Hoe detecteer je dit in een vroeg stadium? Wie is er vatbaar voor? Welke effectieve technieken bestaan er ter preventie en opvang? Hoe kan men het beste omgaan met iemand die een burn-out heeft?

In deze opleiding leer je wat nodig is om stress en burn-out in je organisatie op te sporen en aan te pakken, zowel op organisatorisch als op persoonlijk vlak. Op het einde van deze opleiding stap je buiten met een concrete aanzet voor het opstellen van een effectief plan voor stressbeheer, preventie en opvang van burn-out in uw organisatie.

Wij hebben de beste spreker voor jou

topspreker.be biedt een ruime keuze en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om jouw boodschap over te brengen.
Contacteer ons