Terug naar overzicht
Hoe word je een goede spreker?

Hoe word je een goede spreker?

Een uitzonderlijke keynote spreker voelt zich als een vis in het water bij het geven van een presentatie en dit zorgt voor vertrouwen en geloofwaardigheid.

Het publiek moet het gevoel hebben dat de keynote spreker tot hen spreekt alsof ze vrienden of familie zijn. Uitstekende keynote sprekers weten dat ze een gevoel van verbondenheid met het publiek moeten krijgen, vaak met humor als bindmiddel.

Hierbij enkele eigenschappen van succesvolle keynote sprekers:

Ze hebben doel en het algemene belang van het evenement voor ogen. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar al te vaak zijn keynote sprekers meer geïnteresseerd om zichzelf en hun merk te verkopen, dan dat ze werkelijk een bijdrage aan het specifieke evenement. Zorg ervoor dat u een spreker selecteert die zich inzet voor uw doel en die er werkelijk in slaagt het publiek te inspireren.

De beste keynote sprekers weten ook meteen hoe ze hun publiek dienen aan te pakken. Goede sprekers kunnen op deskundige wijze een positieve verstandhouding met hun publiek opbouwen en tegelijkertijd hun geloofwaardigheid duidelijk maken, wat de boodschap van hun toespraak en van uw evenement meer kracht en duidelijkheid geeft.

Ze hebben een goed gevoel voor humor en entertainment. Humor is vaak een centraal ingrediënt in veel succesvolle keynote speeches, en een goede spreker kan weet er effectief gebruik van te maken. Ze vinden een perfecte balans in hun toon, tussen onderhoudend en informatief.

Sterke keynote sprekers vertellen echte verhalen die de toespraak persoonlijk maken. Door gebruik te maken van persoonlijke verhalen en anekdotes, wint een goede spreker het vertrouwen én de sympathie van het publiek. Keynote sprekers die over deze kwaliteiten beschikken, bieden gegarandeerd een meerwaarde voor elk evenement.

Zelf een betere spreker worden? Meer info over de opleiding spreken voor een groep

Wij hebben de beste spreker voor jou

topspreker.be biedt een ruime keuze en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om jouw boodschap over te brengen.
Contacteer ons