Terug naar overzicht

Empathisch Leiderschap

Empathie creëert betere leiders. Het zorgt voor leiderschap waarbij managers beter luisteren, een sterk inlevingsvermogen hebben en medewerkers écht motiveren.

Bedrijven die niet inzetten op empathisch leiderschap krijgen het steeds moeilijker. Management dat voornamelijk gericht is op het behalen van targets en KPI's werkt niet meer.

Empathische leiders behalen betere resultaten omdat ze oprecht geïnteresseerd zijn in de mensen om hen heen - in wat hen drijft, wat hen inspireert en hoe zij zich voelen. Zij slagen er in mensen met diverse profielen, persoonlijkheden en achtergronden met elkaar te verbinden.

Uit onderzoek blijkt ook dat empathisch leiderschap bijdraagt bij tot positieve bedrijfsresultaten.

Medewerkers met empathische leiders zijn creatiever en voelen zich meer betrokken bij de organisatie. Studies tonen ook dat werknemers die een gebrek aan ondersteuning en begrip krijgen van het management 62% meer geneigd zijn om een andere job te zoeken.

In deze keynote brengt Jan Buermans tips en technieken om teams te motiveren, een empathische bedrijfscultuur te installeren en blijvende resultaten te boeken met meer verbinding en open communicatie.

De toekomst is aan empathisch leiderschap.

Wij hebben de beste spreker voor jou

topspreker.be biedt een ruime keuze en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om jouw boodschap over te brengen.
Contacteer ons