Terug naar overzicht
Autisme Spectrum Stoornis, kortweg: ASS.

Autisme Spectrum Stoornis, kortweg: ASS.

Onbekend terrein als je er op persoonlijk vlak niet mee bezig bent, of als het thema niet voorkwam in jouw studies? Ouders van kinderen die deze diagnose krijgen, gaan door een proces én een zoektocht. Hoe kunnen ze hun kind het beste helpen, welke organisaties bestaan er, welke boeken zijn aanraders, en dan vooral deze: hoe ziet hun toekomst eruit? Hoe gaan ze het doen later, in het 'echte' leven?

Wél, als werkgever heb je het vaak niet onmiddellijk door dat één, of meerdere, van je werknemers de diagnose draagt. Het staat niet op hun voorhoofd geschreven, en vele van hen zijn meester in het maskeren van duidelijke hints en kenmerken. Soms weten ze zelf niet dat ze ASS hebben, ze genoten niet allemaal een vroeg-diagnose in de kinderjaren.

Wil je als leidinggevende graag concrete tips om om te gaan met die 'aparte' werknemer, die bijvoorbeeld excelleert in zijn vak maar slecht functioneert bij team-opdrachten? Je kan het vermoeden hebben van zijn of haar neurodiversiteit, soms het zelfs zeker weten.

Wil je weten wat ASS is en betekent? Met enkele kleine aanpassingen in je communicatie, kan je een wereld van verschil maken.

Topspreker Pascale Bruynseels is Auti/ADHD-coach voor kinderen, gezinnen en volwassenen, auteur van het boek 'ASS (Autisme Spectrum Stoornis) van dichtbij' ( Autisme? Samen Sterker!).

Je kan haar boeken voor de boeiende en leerrijke lezing 'Autisme in de bedrijfswereld: een wereld van verschil'

=> https://topspreker.be/nl/onderwerpen/autisme-in-de-bedrijfswereld-een-wereld-van-verschil

"When you change the way you look at things, the things you look at change"

Wij hebben de beste spreker voor jou

topspreker.be biedt een ruime keuze en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om jouw boodschap over te brengen.
Contacteer ons