Terug naar overzicht

'Het had waar kunnen zijn' : over fake news en de waarheid in tijden van AI

Nu iedereen met AI-toepassingen als ChatGPT en DALL-E aan de slag kan, komen de uitdagingen rond fake news in een nieuwe fase; werkelijk iedereen kan nu bijvoorbeeld beelden en stemmen creëren die niet bestaan. U hebt mogelijk de nepbeelden van de arrestatie van Donald Trump ook al gezien?


Onze nieuwe wereld van alternatieve feiten en fake news schoot uit de startblokken tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Nadien rolde de corona-pandemie over ons heen en even later ook nog de oorlog in Oekraïne, waar fake news en desinformatie cruciaal zijn in de  strategie van de Russische president Poetin.


In deze lezing neemt Tim Verheyden u mee achter de schermen van valse informatie, fake nieuws en complottheorieën. Desinformatie, bewust gemanipuleerde informatie, zal nog niet meteen verdwijnen. 


Het boek 'Het had waar kunnen zijn' door Tim Verheyden is beschikbaar in de betere boekhandel sinds juni '22.

Beluister hier alvast een audio fragment: https://radio1.be/luister/select/de-wereld-van-sofie/tim-verheyden-over-de-recente-geschiedenis-van-fake-news

Wij hebben de beste spreker voor jou

topspreker.be biedt een ruime keuze en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om jouw boodschap over te brengen.
Contacteer ons