Terug naar overzicht

De 'war for talent'

over de brand, de puzzel en de vijver

Daar waar werknemers vroeger moesten vechten om een baan, vechten bedrijven thans om een werknemer, zo zegt de boutade. In zijn lezing objectiveert professor Baert deze hevige war for talent of arbeidsmarktkrapte.

Hij bewijst dat ze nu effectief feller woedt dan in het verleden en meer bij ons dan elders en waarschuwt dat we van een recordaantal vacatures naar een recordaantal gemiste kansen dreigen te gaan.

Nadien analyseert hij twee onderliggende problemen: de puzzel tussen de beschikbare werkzoekenden en vacatures past niet én de vijver waar werkgevers uit moeten vissen is te klein door de hoge inactiviteit in ons land. Afsluiten doet professor Baert met enkele oplossingen gericht aan het beleid.

Afhankelijk van het aantal geplande uren voor voorbereiding, kan hij deze keynote (beperkt) op maat maken voor het aanwezige publiek. De keynote slaat in het bijzonder aan bij een publiek van ondernemende, werkende en sparende Vlamingen met interesse in politiek en/of economie. Professor Baert raakt opvallende cijfers aan, maar probeert zijn keynote tegelijk laagdrempelig en entertainend te houden.

Wij hebben de beste spreker voor jou

topspreker.be biedt een ruime keuze en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om jouw boodschap over te brengen.
Contacteer ons